Bowlingbal met draagtas

Eindelijk kwam er een reactie op mijn advertentie via Marktplaats.

In de app kreeg ik een berichtje. Hallo, ik zag uw advertentie voor de bowlingbal. Wat mag de laagste prijs zijn? De dame ,want ik check direct de profielfoto natuurlijk, ging met de eerste de beste prijs die ik voorstelde akkoord. “Deal!! “zei ze. Ze stuurde een link voor een online betaal service. Ik vraag nog wat dat is en de vriendelijke dame van in de 60 zegt dat ze de betaling wil regelen zodat ze zeker weet dat het aangebodene voor haar is.

Wel grappig, want die bal had er een paar keer opgestaan en ik kan gerust zeggen dat er geen handel zit in bowlingballen 😀 Maar goed, nu is het dus een hot item blijkbaar.

Bij thuiskomst vertel ik mij lieve man dat de bal verkocht is en zaterdag opgehaald zal worden. Niks geen gedeeld enthousiasme of euforie bij hem (ik leurde al behoorlijk lang met die bal) Alleen ijskoud: “je hebt toch niet op die link geklikt, he?”

Achter elke link zit heus geen oplichter, een beetje vertrouwen en zo dom ben ik niet hoor, was mijn verweer. Deze mevrouw ziet er aardig uit. Kijk maar. Een oude grijze dame op whatsapp die emotie poppetjes gebruikt.

Mijn argwaan kwam pas na de reactie van mijn man. Waarom had ik geen bericht via marktplaats maar alleen via de app? Waarom gebruikte ze steeds het woord “het”? Waarom kreeg ik, nadat ik had gezegd dat ze contant mocht betalen, geen enkele reactie meer?

Nu zitten we te wachten. Om 19:00 komt de mevrouw onze bowlingbal met draagtas halen. Ik sta nog steeds aan de kant van de betrouwbare mens, die eerlijke linkjes stuurt. Ik kies er stellig voor om niet wantrouwig te zijn en wil gewoon dat mijn onderbuikgevoel het verkeerd heeft. Ze kan elk moment komen. Mijn man tapt op m’n bovenbeen en schud zijn hoofd.

Ze is niet gekomen en reageert nergens op. Ik ben oprecht teleurgesteld. Meestal ben ik vrij achterdochtig maar koos er voor om vertrouwen te hebben. Vertrouwen in de goedheid van mensen om het tegendeel te bewijzen. Maar helaas. Ik sleep de bowlingbal maar weer naar boven.

Weer een gemiste kans voor “humanity”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: