Waarom een moestuin leuk is

We hebben een stukje grond van 80 m2 op een volkstuincomplex. We doen dit al een paar jaar met wisselend succes. Puur genieten. Lekker buiten met de handen in de klei. Je maakt het hele proces mee, van zaadje tot bord. Het is supervers, heerlijk van smaak en je weet precies wat er mee gebeurd is. Allemaal win-win.

We hebben allerlei nationaliteiten bij ons op het complex: Duits, Chinees, Syrisch, Surinaams, Bangladees, Irakees, Fries en Nederlands. Vorig jaar kreeg ik een soort sla van onze buurman, die ik niet kende. Het smaakte naar tuinkers, maar met een groter blad. Deze tuinbuurman wist niet hoe het in het Nederlands heette. Ik at het op een boterham met kaas. Super lekker!! Na enig googlewerk, vermoed ik het gevonden te hebben. Het is waarschijnlijk Mizuna. Komend jaar ga ik het ook proberen. Zodra het groeit, plaats ik een foto. Spannend toch? Zo ontdek je de leukste en lekkerste dingen van andere culturen.

Wat je ook nergens in de winkel ziet liggen is Nieuw-Zeelandse spinazie. Dit is een makkelijke groente die ook nog erg gezond is. Je kunt hier de hele zomer van blijven oogsten, totdat het gaat vriezen. De smaak is vergelijkbaar met spinazie maar het is geen familie van elkaar. Je kunt het koken, roerbakken en ook rauw eten. Aan het eind van het seizoen gaat alles, na even te blancheren, in de vriezer. Op de site van Diana’s mooie moestuin en de makkelijke moestuin van Jelle, vind je alle informatie en teeltips die je nodig hebt.

https://www.mooiemoestuin.nl/groenteteelt/bladgewassen/nieuw-zeelandse-spinazie/

https://makkelijkemoestuin.nl/kennisbank/nieuw-zeelandse-spinazie-zaaien-en-kweken

Eén reactie op “Waarom een moestuin leuk is”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: