Smaakvol “nep”

Mooi nep is niet lelijk (meer voorbeelden hieronder)

Er stond bij mij meestal wel een vers boeketje bloemen op de tafel. In het voorjaar hyacinten, kersenbloesemtakken en tulpen en daarna goedkope bosjes van de supermarkt.

Een paar jaar geleden gingen we ons huis kleine huisje verkopen en ik wou dat het er sfeervol uitzag. Daarom kwam er elke bezichtiging een vers modern bloemetje op de vaas. Je weet wel, met allemaal verschillende bloemen. Prachtig, maar zeker 15 euro per bos.

Dus mijn tip is: “Koop eens een mooi boeket kunstbloemen” Het is wel een investering, maar je hebt er ook veel en lang plezier van. Bij de Intratuin hebben ze erg mooie nepbloemen. Daar heb ik een paar losse takken en bloemen gekocht en dat staat al maanden op tafel, mooi te zijn. Ik wil besparen en dit vind ik een prima alternatief. Als ik verse bloemen krijg, zet ik de “nepperds” tijdelijk op de slaapkamer.

Mocht je het toch te prijzig vinden, kun je ook een uitgebloeide bereklauw op de vaas zetten, of een mooie bloem uit je tuin plukken. Ik doe dit wel eens met een hortensia. Ik ben heel nieuwsgierig naar tips en voorbeelden van jullie.

Vaas met bereklauw

Kunstbloemen zijn prijzig, maar leveren ook een dikke besparing op. Als je tenminste net zoals ik het deed, elke week verse bloemen op tafel had.

De gele takken in de gele vaas komen van de Leen Bakker, en hebben me 3x 6=18 euro gekost. Het boeket in de glazen vaas heeft 62 euro gekost. De bereklauw was natuurlijk gratis. Alles bij elkaar kostte het 80 euro om aan te schaffen. Dit is een enorm bedrag en niet haalbaar voor iedereen. Je kan ook elke maand een of twee bloemetjes er bij kopen of het op je verjaardag vragen.

Besparing:

Ik kocht elke week een bosje van ongeveer 5 euro en gemiddeld elke maand 1x een duurder bos van 15 euro. Dit kost per jaar 440 euro. Nu geef ik niks meer uit aan bloemen. Gelukkig krijg ik af en toe een vers bosje. Want er gaat niks boven echt!!

Bij de action kun je voordelig kunstbloemen kopen.

https://www.action.com/nl-nl/c/wonen/kunstplanten—bloemen/?msclkid=3795697eaf4511ec824d408a6687c7ad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: