DIY vloeibare zeep maken

Sinds de corona tijd zijn we thuis massaal en veel onze handen gaan wassen. Hierdoor kregen we droge handen. Om dat te voorkomen zijn we overgestapt van “gewone ” vloeibare zeep, op baby zeep van Zwitsal. Je weet wel, in zo’n pompje. Dit bevalt ons nog steeds prima, maar in het kader van de bezuinigingen en het consuminderen, heb ik zelf vloeibare zeep gemaakt van een blokje Zwitsalzeep.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is zeep-1.jpg
Zelf handzeep maken

Stap 1: Dit heb je nodig: een rasp, stukje zeep van 90 gram, leeg pompje, pan, maatbeker of weegschaal en een lege fles.

Er staan heel veel recepten, methodes en werkwijzen op internet. Ik ben maar iets gaan proberen, en ben razend enthousiast over het resultaat. Wil je het ook proberen? Hieronder volgt mijn werkwijze.

Stap 2: Rasp de zeep

Stap 3: Doe de zeep samen met twee liter water in een pan.

Stap 4: Breng het langzaam, al roerend aan de kook. De zeep is nu helemaal opgelost en de substantie is nog erg dun. Daarna laat je het afkoelen en staan tot de volgende dag.

Stap 5: Nu is het een stevige gel achtige substantie geworden. Dit kun je nu met de staafmixer, of garde kloppen tot een egale massa.

Stap 6: Nu kun je het in flacons doen, en de rest bewaar je in flessen of potten voor een re-fill van je pompjes.

En taaaadaaa, lekker handen wassen met je eigen gemaakte vloeibare zeep. Je kunt eventueel een beetje glycerine, olijfolie of amandelolie toevoegen. Dit zorgt er voor dat je handen niet droog worden. Wij hebben het met olijfolie en met amandelolie geprobeerd en het werkt alle twee goed.

Zelf handzeep maken is erg voordelig. Een stukje zeep en een beetje olijfolie. Meer heb je niet nodig. Totale kosten nog geen 0.85 cent voor twee liter handzeep.

Echt de moeite waard om eens te proberen. Heb jij nog leuke DIY tips? Laat ze maar achter in een berichtje, en dan ga ik ze misschien ook eens proberen. Veel plezier met deze DIY.

Groetjes, Margriet

Wil je meer tips over goedkoop schoonmaken, lees hier dan verder.

3 reacties op “DIY vloeibare zeep maken”

  1. Ik heb de handzeep zelf mogen proberen. Het is heerlijke handzeep, ruikt lekker en je handen worden er erg zacht van.

    Ook heb ik het zelfgemaakte wasmiddel mogen proberen. De was wordt er super schoon van,…. Ik mis alleen het lekkere geurtje waar aan ik gewend ben geraakt. Maar dit is op te lossen door een klein beetje wasmiddel wat je normaal gebruikt toe te voegen. Of gewoon even omschakelen. Of de was lekker buiten laten drogen, waardoor je de lekkere buitenlucht geur aan de was krijgt. Het werkt in ieder geval prima.

    Like

    • Hoi Jackelien, wat leuk dat je de handzeep en wasmiddel hebt gebruikt en er ook enthousiast over bent. De lekkere wasmiddel geur zit er niet aan, maar het wast wel schoon en kost haast niks. Bedankt voor je tip om een beetje wasmiddel toe te voegen voor de geur. Goed idee!! Je kunt er ook etherische olie aan toevoegen voor het geurtje of idd lekker buiten ophangen. Groetjes Margriet

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: