Download apps

Stap voor stap alles onder controle

Het begin van je financiën op orde krijgen, is overzicht creëren in je uitgaven en inkomsten. Apps kunnen je hierbij helpen om meer inzicht te krijgen.

Rabo app (of app van een andere bank)

Op deze app zie je via het kopje “overzicht”, precies waar je geld naar toe gaat per maand. Je hebt allerlei verschillende categorieën: boodschappen, vervoer, belastingen, verzekeringen, internet, TV en bellen, etc. Zo zagen wij dat we vreselijk veel uitgaven aan boodschappen. Deze app, of een app van een andere bank, zorgt voor overzicht. Je kunt hier ook spaarpotjes aanmaken. Je zou elke keer dat je iets hebt bespaard, het in het potje kunnen doen en voor iets leuks gaan sparen. Je ziet direct resultaat. Dit stimuleert om door te gaan😉

Lidl app

Wij kopen bepaalde dingen bij de Lidl. Op de app krijg je soms leuke aanbiedingen en gratis producten.

Albert Heijn app

Het begin van echt bezuinigen begon toen ik boodschappen ging bestellen online via het pick up point van de AH. Je moet minimaal voor 40 euro bestellen, en om alles klaar te zetten betaal je 1 euro. Je leent een blauw krat, waar je 5 euro statiegeld voor betaald.  Dit zijn de enige nadelen.

Zo werkt het. Je kiest eerst een tijdstip waarop je de boodschappen op wilt halen en dan begin je met winkelen. Je kunt tot de dag voor het ophaalmoment ook afzeggen of verplaatsen. De hele week kun je van alles in je mandje stoppen en weer verwijderen. Hierdoor ben je heel bewust bezig met boodschappen doen. Albert Heijn heeft niet alleen A-merken maar overal ook een goedkope variant van. Je ziet precies voor welk bedrag je in je mandje hebt. Dus geen verrassingen bij de kassa.

Spaarzegels van de Albert Heijn

Bij elke euro die je uitgeeft, kun je een koopzegel kopen voor 10 cent. Als je een boekje vol hebt,heeft dat je 49 euro gekost en je krijgt er 52 euro voor. (drie euro extra) Tussentijds inleveren kan ook gewoon. De zegels houden de waarde en zijn te verzilveren voor geld. Mooi spaarpotje voor de feestdagen.

Volgende keer wil ik gaan kijken naar de vaste lasten.

Koopzegels nu digitaal sparen | Albert Heijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: