Sparen zonder centje pijn!


Iedereen kan sparen!

Ik geloof dat iedereen kan sparen, ook al heb je maar weinig te besteden. Een paar jaar geleden, heb ik ook een tijdje een bijstandsuitkering gehad, en weet wat “de eindjes aan elkaar knopen” inhoudt. Vraag je wel altijd af wat haalbaar is en pas jouw spaardoel daar op aan. Dit is per situatie en beschikbaar inkomen verschillend. Daarom geef ik als tip om een haalbaar doel te stellen. Het is immers wel zo leuk als het lukt.

Sparen vraagt iets van je zelf. Je gaat geld dat je wel uit kunt geven, apart houden. Je kan dit doen op grote schaal, door elke maand een x bedrag op de spaarrekening te zetten, maar er zijn ook leuke manieren om ongemerkt, een bedragje te sparen.

Leuk sparen

De meest onopvallende manier van sparen is door de zegeltjes van de Albert Heijn. Elke keer dat je boodschappen doet, kun je zegels kopen. Bij elke euro, koop je een zegel van 10 cent. Je kunt dit via de app op de telefoon doen. Dus geen vieze zegeltjes likken, brrr. Een vol boekje kost je 49 euro, en levert 52 euro op. Het mooie is dat het geleidelijk gaat. Ik heb het in december ingeleverd voor contant geld. Dat komt goed uit in die dure maand.

Zegeltjes, maar dan anders

Ik doe tegenwoordig minder vaak boodschappen bij de Albert Heijn, maar elke keer na het boodschappen doen, maak ik zegeltjesgeld over naar een potje op mijn mobiel. Dat gaat zo: Je doet voor 20 euro boodschappen, dan stort ik 2 euro in dat potje. Ik vind dit een goedwerkende methode om ongemerkt te sparen.

Je kunt dit natuurlijk aanpassen naar een vorm die bij jouw budget past. Bijvoorbeeld door het bedrag per zegeltje te verdubbelen, of te halveren. Zo is het voor iedereen haalbaar.

Kaaschaaf-methode

Dit wordt de kaasschaafmanier genoemd omdat je steeds hele kleine beetjes afschaaft van het bedrag op je rekening. Je kijkt bijvoorbeeld elke zaterdag wat er op je bankrekening staat. Alles boven het ronde getal gaat naar de spaarpot. Stel dat er nog 146, 30 op je rekening staat, spaar je 6,30. Je kunt het ook doen met grotere en kleinere bedragen. Pas het maar aan naar je eigen wensen en budget.

Complimentje

En super belangrijk, wees gerust trots op jezelf als je hebt kunnen besparen. Het is niet altijd makkelijk. Goed gedaan!!!

Liefs, Margriet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: