Munt stekken

Nooit meer munt kopen

Kijk eens, wat een prachtige groene munt. Ik word blij van dat frisse groen. Deze plant wil ik gaan stekken op twee manieren. Het is een bio munt plantje van de Jumbo.

Dit is de eerste keer dat ik munt stek. Wat ik meestal doe, is kijken naar de manier waarop de plant zelf wil vermeerderen. Daar help ik dan een handje bij. De munt maakt nieuwe stengels en sommige blijven plat op de aarde liggen. Hier komen dan nieuwe wortels aan. Zodra de stengel die plat ligt wortels heeft gemaakt, knip ik hem los en druk met de wortels en het losgeknipte deel in natte aarde. Zoals op de foto. Nu is het wachten of het zelf verder gaat wortelen en groeien tot een mooie nieuwe plant. Ik ben benieuwd.

Je schijnt een takje ook gewoon af te kunnen knippen en in het water laten wortelen. Ik probeer het alle twee. Ik hou jullie op de hoogte van mijn munt-stek-experiment.

In vaasje wortelen

Als het lukt zit ik nooit meer zonder verse munt. Ik hou er van, jammie.

Binnen een week zaten er al wortels aan. Ondertussen heb ik ze al in eigen potje staan. Ik hou jullie op de hoogte.

Update

Mijn baby plantjes in verschillende stadia en via verschillende methodes

Zoals je ziet, ben ik “los gegaan” op het stekken van munt. Mijn eerste stek was gezet op 19 april (dat was die in het vierkante bakje op een foto hierboven) Dat is ondertussen uitgegroeid tot een mooie, volle en gezonde plant. Die plant staat in de mand. Het is vandaag 23 mei. Ik verbaas me over de snelheid waarmee de munt groeit.

Mijn ervaring

Het maakt niet veel uit of je wat takjes in het water zet om te laten wortelen of een loot van de plant rechtstreeks in de aarde drukt. Je kan zelfs de toppen zonder wortels in de natte aarde drukken, maar het duurt dan wel weer een weekje langer omdat het nog wortels moet vormen. Het werkt allemaal. Het minimale voordeel van een loot in de aarde is dat je sneller een vol plantje hebt.

Kortom: munt is een makkelijke plant om te stekken. Heerlijk als takje in de thee en ook erg leuk om te drogen en een melange van te maken met citroenmelisse, brandnetel, citroen en gember.

Ik ben fan!!

Groene groetjes van Margriet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: