Wil je ook lagere vaste lasten?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is vaste-lasten.jpg

Check je uitgaven

Begin bij het begin. Zet alle vasten lasten op een rijtje en kijk eens kritisch naar wat je niet nodig hebt en niet gebruikt. Per jaar ben je aan die kleine bedragen toch vaak een flink bedrag kwijt. Hieronder wat voorbeelden uit eigen ervaring.

Loterijen

Wij deden mee aan de staatsloterij en de postcode loterij. Samen kostte dit per maand 31,75. Dit komt neer op 381 euro per jaar. Schrikken he? als je dat per jaar uitrekent.

Abonnementen

Ben je lid van de Donald Duck of andere tijdschriften en leest niemand het meer? Heb je een lidmaatschap bij de sportschool, maar komt het er steeds niet van? Dan zou ik het opzeggen. Dit scheel handen vol geld.

Verzekeringen

Je wilt graag goed verzekerd zijn en daar ben je op het moment van afsluiten heel druk mee, want je wil de beste deal. Maar is het nog steeds de beste verzekering voor je huidige situatie? Mijn advies is om elk jaar je verzekeringen te bekijken. Soms blijkt dat je dubbel verzekerd bent en dat is onnodig. Ga ook eens naar een vergelijkingssite om de beste keus, voor de laagste prijs te vinden. Ik kijk zelf op Independer.

Voorbeeld uit de praktijk

Wij hadden bijvoorbeeld ANWB pechhulp buitenland, terwijl we al drie jaar niet buiten Nederland zijn geweest. Dit kun je opzeggen en weer afsluiten op het moment dat je weer met de auto naar het buitenland gaat.

Zorgverzekering

De goedkoopste verzekering kan het jaar daarop stukken duurder uitpakken of bepaalde dingen niet meer dekken. Ook belangrijk is om in de gaten te houden of je verzekering nog van toepassing is voor je huidige situatie.

Ik had in 2017 de duurste aanvullende zorgverzekering afgesloten, omdat mijn dochter een beugel moest. Deze verzekering dekte daar een groot deel van. De tanden staan allang mooi recht en de beugel is er uit. Toch had ik nog steeds die dure verzekering. Dit kostte me 190 euro per maand. Afgelopen december heb ik die dure aanvulling eraf gehaald, omdat ik het niet meer nodig heb.

Tegen het eind van het jaar zal ik een complete blog schrijven over de zorgverzekering.

Stappenplan in het kort:

1. Schrijf alle vaste lasten per maand op. Weet waar je geld naartoe gaat. Als je dit twee maanden doet, heb je hiervan een goed beeld. Bekijk ook de rekeningen die een maal per jaar betaald moeten worden.

2. Als je weet wat je per maand kwijt bent, kun je geld besparen door te checken of er abonnementen en loterijen bij zitten die opgezegd kunnen worden. Alles wat je opzegt, is een besparing.

3. Check of alle verzekeringen nog van toepassing zijn op jouw situatie. Maak eventueel een switch naar een voordeligere verzekering en zeg onnodige verzekeringen op.

4. Bepaal je doel. Wil je meer sparen? Wil je leren rondkomen met wat je hebt? Wil je minder consumeren? Kortom: maak een (haalbaar)plan.

5. Kijk eens wat alle kleine bedragen op jaarbasis kosten. Wij hadden een rekening van 6,16 euro per maand. Ik wist niet eens waarvoor. Dit bleek een dubbele verzekering voor rechtsbijstand in het verkeer te zijn. Als je dit x 12 doet, kom je toch op bijna 75 euro per jaar uit. Dit heb ik direct opgezegd. Makkelijk verdiend!!

6. Ook een hele belangrijke stap is dat je er niet alleen over na moet denken, maar ook in actie moet komen. Bel naar je verzekering, zeg dat abonnement op en stop met die loterij, dan begin je met besparen. Heel veel succes.

Hoe veel zijn jullie kwijt aan vaste lasten?

Lieve groetjes van Margriet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: