Wat ga jij straks betalen voor energie?

Het prijsplafond

Op vier oktober is er een definitief akkoord gekomen over de tarieven die gaan gelden onder het prijsplafond. Gelukkig, het is naar beneden bijgesteld!!

Per 1 januari gaat het prijsplafond in en geldt tot 31 december 2023. Gas zou 1,50 per kuub gaan kosten, maar dat wordt nu 1,45 en stroom gaat flink naar beneden van 0,70 cent naar 0,40 euro cent kWh. Dit is inclusief energiebelasting en btw.

Tussenoplossing

Er zal ook een tussenoplossing komen voor november en december, waarbij elke kleingebruiker een korting van 190 euro per maand zal krijgen op hun energie rekening. Deze wordt verrekend door de energieleverancier.

Rekentool

Hieronder vind je een handige tool om uit te rekenen, wat je per 1 januari zult gaan betalen voor je gebruik. Als je tenminste onder het plafond blijft. Daarboven betaal je de prijs van je huidige contract. Het plafond voor stroom is verhoogd van 2400 naar 2900 kWh, voor gas blijft het op 1200 kuub staan.

Wat ga jij straks betalen?

De site “berekenhet” heeft een hele handige tool. Via de onderstaande link kom je daar op de goede pagina. Je vult je jaargebruik in voor gas en stroom en je ziet wat je met en zonder prijsplafond kwijt zult zijn.

Je verbruik kun je vinden op je app, jaarafrekening, of maandoverzicht. Even bellen met je energieleverancier kan natuurlijk ook😉

Rekentool:

https://www.berekenhet.nl/wonen/prijsplafond-energie.

Bespaartips:

https://handopdeknip.com/besparen-op-energie/

Eén reactie op “Wat ga jij straks betalen voor energie?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: