Hoeveel verbruikt een apparaat?

De bronafbeelding bekijken

Hopeloos geval

Wij wonen in een jaren dertig huis met origineel glas in lood en je kunt ons huis gerust een doorwaaiwoning noemen. We hebben informatie gevraagd om het te verduurzamen. Het “mannetje van de gevel en vloerisolatie” vertelde ons dat de vloer niet geïsoleerd kon worden, omdat er een muurtje stond in de kruipruimte. Ook hoefden we de gevel niet te isoleren omdat het vooral uit glas bestaat. Meneer ging weer weg met de woorden: “ik wil natuurlijk graag wat verdienen, maar dit heeft geen zin”

Wat nu?

Vanmorgen kom ik beneden in de woonkamer en geeft de thermostaat acht hele graden aan, brrrrrr. Snel de suite deuren dicht, kleedje over, pellet kachel op vol en het wordt in een mum van tijd weer aangenaam. Mijn gedachten gingen vanmorgen naar de mensen die hun huis moeten verwarmen met gas, zou een elektrische deken dan ook een optie zijn om je warm te houden? Is dat duur in gebruik? Ik heb eerlijk gezegd nooit erg gelet op het stroomverbruik omdat het erg weinig kostte, tot voor kort. Wat kosten onze apparaten eigenlijk aan stroom?

Warmtedeken

Het is niet zo dat ik verbruiken van energie wil promoten, maar ik denk graag mee over een betaalbaar alternatief voor het in de kou zitten. Het is schrijnend, maar ik weet dat het echt de realiteit is voor velen. Als je in de avond op de bank zit, met een warmte deken en daardoor de cv op 15 graden kan laten staan, zou dat toch winst zijn voor je portemonnee? Dit wil ik eens uit gaan rekenen.

Mijn rekensom

De “LifeGoods” elektrische warmtedeken bij bol.com bijvoorbeeld, gebruikt 60 Watt, maar wat betekent dit voor de energierekening? Wat kost dit geintje per dag? en is dit voordeliger dan gas? Ik wil er wel bij vermelden dat ik geen ervaring heb met deze elektrische deken, ik gebruik het alleen als voorbeeld.

Een handige rekenhulpje

Via onderstaande tool kun je precies uitrekenen wat een apparaat op jaarbasis, per maand of per dag kost. In mijn voorbeeld ben ik uitgegaan van 4 maanden elke dag 3 uur deze warmte deken aan en ik heb 0,40 cent per kWh gerekend. Dit is het tarief voor heel 2023. Hieronder staat de uitkomst. Dit gaat mij 9 euro per jaar kosten. Best interessant.

Het is altijd nuttig om te weten wat een apparaat aan stroom kost. Als je inzicht hebt in je verbruik, word je ook bewuster en kun je gerichter bezuinigen. Hopelijk houdt iedereen het lekker warm deze winter en natuurlijk # handopdeknip 💰💰

Groetjes, Margriet🌼

https://www.berekenhet.nl/wonen/energiekosten-elektrisch-apparaat.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: