Meer tips tegen voedselverspilling!

(afb: www.hutten.eu)

Zo handig

Jus, pesto, tacosaus, kokosmelk voor in de curry, of tomatensaus voor op de pizza kun je heel goed invriezen in een ijsklonten bakje. Eenmaal bevroren, vervolgens doe je de klontjes in een bakje in de vriezer. Als je dan wat jus of kokosmelk nodig hebt, pak je wat klontjes uit je vriezer. Ik doe dit zelf ook al een tijdje en het werkt prima! Alleen maar voordelen.

  • Je houdt geen restjes over die later weggaan
  • Je hebt altijd een goede hoeveelheid in huis
  • Je kunt grote verpakkingen kopen die meestal voordeliger zijn

Herkenbaar?

Hoe vaak heb je een klein stukje ui nodig in een gerecht terwijl je alleen dikke uien hebt liggen? Geen probleem! Je snijdt het hele ui en wat je niet gebruikt, doe je in een bakje in de vriezer. Elke keer dat je weer wat ui over hebt, schuif je het er bij in. Als je uien nodig hebt voor een roerbakgerecht, dan heb je gesneden uitjes in de vriezer. Niet alleen goed tegen de verspilling, ook nog lekker makkelijk😉😉

Verwerk voedsel op tijd

Een kool die er zielig uit gaat zien? Een paprika die vandaag op zou moeten of appels die minder lekker zijn om je tanden in te zetten? Als het minder vers begint te worden en eigenlijk op moet, kun je het ook invriezen of op andere manieren verwerken. De paprika kun je in stukjes snijden en invriezen en de kool kun je snijden, blancheren en daarna invriezen. Van de appels maak je bijvoorbeeld een lekker schaaltje appelmoes.

Out of the box

Heb je nog een bolletje mozzarella die vandaag op moet, maar je hebt de komende dagen andere plannen? Geen probleem hoor, het kan gewoon in de vriezer. Ik houd aan dat je het dan wel in de komende maand moet gebruiken. Je hebt dan iets langer de tijd om het op te eten. Wist je dat je bananen heel goed in kunt vriezen om later een bananen shake van te maken? Iedereen heeft weer andere eetgewoontes maar wees creatief. Dit bespaart geld en is effectief tegen voedselverspilling.

Restjes dilemma

Je hebt heerlijk gegeten van de stamppot, de macaroni of chili en er zit nog maar een klein beetje in de pan. Net niet genoeg voor een persoon. Wat doe je hier mee? Eerlijk is eerlijk, dit ging eerder bij mij nog de vuilnisbak in. Dit is heel jammer! In een gezin heb je gerechten die je vaak kookt. Wij eten bijvoorbeeld elke week wel een keer chili sin carne, of iets met pasta. Ook zijn we dol op een vulling van groente, kruiden en kikkererwten voor in een wrap en nasi. Als er niet genoeg over is voor een maaltijd, doe ik het in “een bakje van de chinees” en zodra er genoeg in het bakje zit voor een maaltijd voor twee personen, eten we er lekker van. Als je liever altijd vers eet, kunt je ook rijst en pasta in afgepaste porties koken.

Hier lees je meer tips tegen voedselverspilling: Deel 1

https://handopdeknip.com/2022/04/28/tips-tegen-voedselverspilling/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: