Zit jij er warmpjes bij?

Winterweer

Het weer is finaal omgeslagen. Het is stukken frisser en bij ons moet de kachel nu echt elke dag aan. Met ff de kou eruit kom je er niet meer. Het vriest al dagen behoorlijk streng. Voor veel mensen beginnen de zorgen nu echt!!

Schrijnend

Iemand vertelde me dat de energie rekening van 150 naar 600 euro per maand is gegaan. Ik kan me voorstellen dat je dan de cv niet aan durft te zetten. Ik heb er ook geen oplossing voor. Deze toestanden in de wereld gaan buiten “de gewone mens” om.

Soms komen de gekste berichten voorbij. Op facebook zag ik een foto van een nieuw soort kleding : een slaapzakjurk. Een soort slaapzak die je draagt, met gaten voor je hoofd en armen. Ook was er een gezin die de BBQ aan had gedaan in huis om warm te blijven. De bewoners zijn opgenomen met een rookvergiftiging. Dit idee is misschien geen doorslaand succes gebleken, maar ook die mensen hebben gedacht: Hoe komen we de winter door?

Je moet wat..

Wij zelf hebben besloten om ’s avonds op de bank lekker warm onder een kleedje te gaan zitten en een uurtje voor dat we naar bed gaan de kachel uit te doen. (hieronder staat een link naar het haken van een warm bankkleedje) Verder verwarmen we alleen de voorkamer en niet meer de hele benedenverdieping. En misschien kunnen we ook wel wat eerder naar bed😉

Rol voor de overheid

Gelukkig belooft de regering oplossingen. Per januari 2023 komt er een plafond voor de energie, want het is de energiemaatschappijen gelukt om het rond te krijgen. Dit geldt op de eerste 1200 kuub gas en de eerste 2900 kWh stroom. Daarboven betaal je het tarief van dat moment. De btw op energie gaat per 1 januari wel weer terug naar 21% in plaats van 9%. Ik hoop voor alle mensen die zich nu zorgen maken over de energierekening en zich afvragen of je huis verwarmen straks een luxe wordt, dat het een hele milde winter wordt.

Liefs, Margriet

🌼🌼🌼

https://handopdeknip.com/2022/10/11/wat-ga-jij-straks-betalen-voor-energie/

Kleed voor op de bank haken:

https://wordpress.com/post/handopdeknip.com/1166

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: