Kniepertjes recept

De aller aller lekkerste

Als je een recept zoek voor lekkere kniepertjes, dan hoef je niet verder te zoeken. Het recept dat ik ga delen is van mijn moeder en is elk oud en nieuw weer een succes. Het is slecht voor de lijn, maar dat zien we in januari wel weer😉

Ik ken de kniepertjes van huis uit. Ik ben een groningse en bij ons thuis bakten we kniepertjes met oud en nieuw. Het platte kniepertje symboliseert het oude jaar. Het jaar is geweest en heeft geen verassingen meer. Het rolletje symboliseert het nieuwe jaar. Het is afwachten wat het ons gaat brengen.

kniepertjes of nieuwjaarsrolletjes

  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml handwarmwater
  • snuf zout

Foto’s ter illustratie

werkwijze

Smelt de boter in een steelpannetje samen met de suiker en voeg het water toe. Roer tot de suiker is opgelost.

Dan kun je de bloem, zout en vanillesuiker toevoegen. Goed roeren tot er een glad, iets vloeibaar beslag ontstaat. Nu kan het eitje er door en kun je beginnen met bakken.

Hier heb je een wafelijzer voor nodig. Je schept een kleine eetlepel beslag in het midden van het ijzer, en vervolgens druk je hem goed dicht. Ik zet hem op stand 2,5 waarop het per wafel 50-60 seconden duurt. Dan haal je het gloeiend hete wafeltje met een mes van het ijzer af, en laat je het afkoelen totdat het hard wordt.

Je kunt er ook rolletjes met slagroom of ijsbakjes van maken. Allemaal even lekker en makkelijk. Heerlijk!! Het zijn wel echt dooretertjes.

Tot slot mijn wens voor iedereen die dit leest. Fijne laatste dagen van 2022 en ik hoop voor iedereen dat het nieuwe jaar mooie en goeie dingen gaat brengen ❤️

Liefs, Margriet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: