Ham-ste-ren!!!

Welke prijs wil jij betalen?

In elk huishouden of gezin heb je bepaalde vaste gewoonten qua eten en drinken. Wij eten bijna altijd vegetarisch, ontbijten met havermout en eten veel groente, fruit en peulvruchten. Als je ongeveer weet hoe vaak je iets eet in een maand of periode, en het komt in de aanbieding, waarom zou je dat dan niet groot, of groter inslaan? Veel levensmiddelen zijn van tijd tot tijd in de reclame. Als je hier op gaat letten, zul je zien dat daar een ritme in zit. Bijvoorbeeld eens in de twee maanden. Je kunt dan een voorraadje inslaan voor twee maanden van dat product. We willen toch allemaal liever minder betalen, dan de hoofdprijs.

Mijn tip: Koop, als iets in de aanbieding is, bijvoorbeeld voor een paar maanden wc papier, spaghetti, lasagnebladen, muesli, havermout, bloem en zelfrijzend bakmeel, griesmeel en dergelijke. Blikjes mais, tomatenpuree, houdbare melk, kikkererwten en dierenvoeder heb ik zelf ook extra ingeslagen. Natuurlijk niet meer dan je ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Let in de winkel wel even op de houdbaarheidsdatum, zodat je weet dat je het ook op zult gaan eten.

Voordelen van een voorraad zijn dat je altijd de scherpste prijs betaald voor een product en dat je minder vaak naar de supermarkt hoeft en daardoor voorkomt dat je verleidt wordt tot kopen van dingen die je niet nodig hebt. Wil je hier meer over lezen? Zie mijn artikel over misleiding in de supermarkt. Link vind je hier onder.

Voorwaarden

  • Je moet de financiële middelen hebben, en die kunnen missen voor een voorraad
  • Je moet ongeveer weten hoeveel je een product gebruikt
  • Je moet wat ruimte hebben in je huis om alles neer te zetten
  • Je moet bijhouden wanneer de houdbaarheid verstrijkt
  • Je moet een motivatie hebben, misschien wel de belangrijkste.

Als je toch weet dat je het op gaat eten, kun je het beter voordeliger kopen dan straks voor de gestegen prijs. Zo haal je meer uit je geld!

Wat levert het op?

Je denkt misschien, wat schiet ik daar nu mee op? Het is steeds maar een klein bedragje. Die 40 cent mis ik niet. Als je zo denkt, zul je niets gaan besparen😉Wij eten vaak kikkererwten, normaal kost een grote pot bij de appie 1,79, maar nu hebben we grote potten gekocht in de aanbieding bij de Lidl voor 0,99 cent. Tel uit je winst 😉

Op dit moment is de koffie die we altijd drinken, in de aanbieding. Dit heeft een lange houdbaarheid en daarom sla ik dat ook groot in. Dat scheelt per pondspak 1,50 euro. Al deze kleine beetjes, maken het verschil. Geloof het of niet, maar door deze manier van boodschappen doen heb ik in een jaar tijd, te midden van de inflatie de helft bespaard op mijn boodschappen. En niet onbelangrijk…ik heb een grote voorraad # supertrots

Nog een tip

Zo kun je ook heel goed paprika’s groot inkopen op de markt en in stukjes snijden voor in de vriezer. Het doel is, om ze voordelig in de zomer of najaar te kopen en dan in de winter uit de vriezer te kunnen gebruiken. Voor in de macaroni, nasi, chili enzovoort, maakt dit voor de smaak niks uit. Ik koop een grote zak op de markt voor een prikkie. Echt een aanrader. Met dank aan Marjan omdat je me mee hebt genomen naar de markt. Ik ben ondertussen fan😉

Tot slot: Mijn man werkt in de voedselindustrie, en vertelde dat de prijsstijgingen in januari weer doorberekend worden aan de winkeliers en daarmee dus ook aan ons, consumenten. Ik zou zeggen: doe er je voordeel mee en sla verstandig in!!

Zuinige groetjes, Margriet🌼

Verkooptactieken in mijn supermarkt: https://wordpress.com/post/handopdeknip.com/969

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: