Kerstboom eruit? Plant erin!

Zo kaal

Hebben jullie dat ook? Na de feestdagen voelt het huis zo kaal, zonder alle versiering en de boom. Ik krijg dan altijd zin om het huis weer gezellig te maken met planten en bloemetjes. Maar ik zou niet van “handopdeknip” zijn, als ik niet probeer om dat op een zuinige en besparende manier te doen.

Epipremnum stekken

Dit is de moeder-plant. We lopen soms die lange uitlopers stuk, omdat ze op de vloer hangen. Hier ga ik stekken van nemen.
De Epipremnum maakt luchtwortels, dat zijn die bruine uitlopers. Zorg dat je twee luchtwortels aan elke stek hebt, en verwijder de bladeren die aan de stengel zitten.
Zo zien de stekken er uit nadat ik ze heb geknipt. Nu kunnen ze in het water.

En nu wachten tot er worteltjes verschijnen. Dan kunnen ze in een potje met potgrond geplant worden. Helaas heb ik er niet aan gedacht om een foto te maken van de gewortelde stekjes, maar ik ga in de herkansing, want er staan alweer stekjes te wortelen 😉

De stekjes zijn klaar om in de aarde te gaan. Ik plant ze zo diep dat beide wortels in de aarde staan. Je kunt het beste eerst even een gat maken, zodat de wortels niet afbreken. Tot de stekken zelf beginnen te groeien, moet je ze vochtig houden.

Hierboven zie je de stek, bij mijn schoonmoeder op de kast. Dit is een van de makkelijkste kamerplanten die ik ooit heb vermeerderd! Heerlijk om veel groen in huis te hebben, en alles wat je zelf stekt, hoef je niet te kopen. Tip: Je kunt ook plantjes ruilen met andere stek-fanaten. Pas wel op, want het is een verslavende hobby.

Groene groetjes, Margriet🌼

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: