Boodschappen challenge

Een boodschappen challenge, wat houdt dit in? Rondkomen van een lager bedrag dan je gewend bent en dus geld overhouden voor andere dingen. Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat het echt werkt en verslavend is. Zo is het allemaal begonnen.

Sinds vorig jaar heb ik de app van de Rabobank op de mobiel geïnstalleerd. Hier kun je onder het kopje “inzicht”, precies zien hoeveel je per maand kwijt bent aan boodschappen, energie, verzekeringen etc. Stap 1 is het krijgen van overzicht.

https://handopdeknip.com/download-apps/

We schrokken ons rot! Gemiddeld gaven we rond de 600 euro per maand uit aan boodschappen. Hier kwamen de toiletspullen nog bij. Dit was gemiddeld ook 50 euro. Kassa, 650 euro per maand en 7800 op jaarbasis.

De laatste maanden van 2021 heb ik zo zuinig mogelijk boodschappen gedaan en zo is het idee van deze challenge ontstaan. We gaan met twee volwassenen en drie katten leven van 333 euro per maand aan huishoudgeld, inclusief alle toiletartikelen. Dit is bijna 4000 euro per jaar. Hiermee wil ik 3800 euro besparen, ten opzichte van vorig jaar.

Wie wil dat nou niet? Geld besparen zonder dat het voelt als bezuinigen of op een houtje bijten. Ik wil graag delen hoe ik het doe en hoop ook op tips van anderen, dus laat gerust een reactie achter.

(cadeautjes, medicijnen, kleding, tanken etc vallen hier niet onder)

Iedereen moet voor zichzelf kijken wat haalbaar is. Elke situatie is weer anders en moeilijk te vergelijken. Je kunt op het NIBUD ook richtlijnen vinden. Ik deel de link hieronder.

https://www.nibud.nl/consumenten/wat-geeft-u-uit-aan-voeding/

%d bloggers liken dit: