Jammie, de lekkerste appeltaart

Je moet dingen doen waar je plezier aan beleefd of waar je energie van krijgt. Blijf vooral een dagstructuur houden. Blijf niet te lang in bed liggen want daar wordt het ook niet beter van. Ga wandelen en blijf bewegen want dan maakt je lichaam een geluks-stofje aan. Dit is een greep uit de opdrachten en adviezen die je krijgt als je mijn diagnose hebt. Zelf heb ik eens een uur naar de afstandsbediening zitten kijken, maar niet de motivatie kunnen vinden om de tv aan te zetten.

Doordat ik een depressie en een trauma heb, voel ik me vaak heel triest en kan ik moeilijk rust vinden. Ik pieker veel. Doordat ik van binnen onrustig ben, kun je wel zeggen dat ik constant “aan” sta!!

Ik heb me volledig gericht op koken en bakken. Dit neemt soms wel een beetje obsessieve vormen aan, maar dat maakt me niks uit. Ik doe er niemand kwaad mee, integendeel, vraag maar aan mijn man.

We mochten bij aardige mensen met een appel en perenboomgaard, zelf appels komen plukken. Dat jaar ervoor hadden ze het aan de voedselbank geschonken omdat ze er zelf niks mee deden. Wat een mooi gebaar. Maar goed, nu waren wij de gelukkige. dit was de mooiste dag uit mijn depressieve bestaan. Wat heerlijk!!

Maar wat doe je met bijna 80 kilo aan stoofperen en appels? Hier is mijn inmaakkast ontstaan. Mensen die potjes aanleverden, kregen er vaak een gevulde pot met appelmoes of peertjes voor terug. Goeie deal toch?

Pas nadat de kast vol stond met potjes inmaak, kwam mijn man met het idee dat appeltaart ook wel lekker zou zijn. Heel lang geleden heb ik eens een recept gekregen voor een plaatappeltaart en die heb ik gecombineerd met eentje van een “dudok” appeltaart. Echt superlekker, eet smakelijk

Het complete recept staat onder het kopje, “koken”.

(foto: Margriet@fotografie)

%d bloggers liken dit: