Inflatie en koopkracht

Duur, duur, duur!

Het is een peperdure tijd. De boodschappen zijn voelbaar duurder geworden. We hebben enorme gas en energieprijzen en we schrikken ons rot bij de tank van de brandstofprijzen. Dit raakt ons allemaal, maar mensen met een laag inkomen het meest. Het loont om via de onderstaande link te kijken of je in aanmerking komt voor een toeslag.

Koopkracht en inflatie

De voorlopige cijfers van de inflatie over de maand maart is opgelopen tot 11,9 procent. De president van de Nederlandse Bank, Klaas Knot, denkt dat de prijzen zeker nog tot de zomer van 2023 fors zullen stijgen.

Wat is inflatie?

Wat houdt dat nu eigenlijk in? Dit betekent dat ons geld 11,9 procent minder waard is dan vorig jaar maart. Doordat de inflatie stijgt gaan dezelfde diensten(energie) en goederen(boodschappen) meer kosten. Als de inflatie stijgt, wordt je geld dus minder waard.

Je hebt meer geld nodig om hetzelfde te kunnen kopen door waardevermindering.

Wat is koopkracht?

Koopkracht is de hoeveelheid goederen en diensten die je kunt aanschaffen voor je netto loon. Dit gaat om goederen zoals bijvoorbeeld boodschappen, huishoudelijke apparaten, brandstof en diensten zoals energie, verzekeringen, enzovoort.

De koopkracht is afgenomen. Je kan daardoor dus minder kopen voor je geld.

Factoren

De economie is een complex en wereldwijd gebeuren. Er spelen veel factoren mee. Even een paar op een rijtje: krapte op de arbeidsmarkt, grondstof tekorten, de vreselijke oorlog in de Oekraïne, leveringsproblemen, prijs van transport en de kosten van de Corona crisis.

Op deze site wil ik mensen graag helpen om meer uit hun geld te halen. Het zou super fijn zijn als ik daar een bijdrage aan kan leveren. Alle “tips and tricks” wil ik delen.

Heb je recht op toeslagen?

Er zijn verschillende tegemoetkomingen, waar je recht op kunt hebben als je een laag inkomen hebt. Laat ze niet liggen, dat zou jammer zijn. Via de link hieronder, kun je heel eenvoudig berekenen of je recht hebt op toeslagen.

https://berekenuwrecht.nibud.nl/introductie

*afbeelding: th bing.com

*nu.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: